Humb peshën

Çfarë mendoni se do t’ju motivonte më së shumti për të vrapuar 10 minuta? Nëse ju ndjekë diçka e frikshme? Nga vetmia? Një gotë me ujë? Apo premtimi i një pice të madhe pasi ta keni përfunduar vrapimin?

Nëse po ndjeheni paksa të motivuar nga opsioni i fundit, atëherë mos u stresoni – nuk jeni të vetmit, transmeton Telegrafi.

Në fakt, shumica e njerëzve janë më të motivuar nga uria sesa nga frika, etja apo vetmia, sipas studimit të fundit.

Chili Cheese Dog

Hulumtimi i kryer nga National Institutes of Health dhe i publikuar në Neuron ka kryer një sërë eksperimentesh për të zbuluar se çfarë na motivon më së shumti: uria, etja apo frika.

Eksperimentet, pavarësisht se janë kryer me minj, kanë dëshmuar se uria është motivuesi më i fuqishëm nga të gjithë. Motivues më i fuqishëm sesa frika, etja apo vetmia.

Prandaj, nëse jeni duke u përpjekur ta motivoni veten për të bërë diçka, ndoshta ia vlen t’i premtoni vetes një hamburger gjigant. /Telegrafi/