Studime dhe Hulumtime

Ekspertët kanë vërtetuar që personat të cilët pinë cigare në periudhën prej 30 minutash pas zgjimit, rrisin dyfish rrezikun ngakanceri i mushkërive.

Nga të gjithë njerëzit që kanë marrë pjesë në anketë, 4.776 duhanpirës tashmë kanë pasur kancer të mushkërive, ndërsa të tjerët ishin duhanpirës të shëndetshëm.

Në krahasim me ata të cilët e kanë pirë cigaren e parë një orë e më shumë pas zgjimit, njerëzit të cilët kanë pirë cigare sapo kanë hapur sytë kanë pasur 79 për qind shanse më të mëdha për t’u sëmurë nga kanceri. /albeu.com/