Këshilla Shëndetësore

Nuk është fare çudi pse shumë vonë zbulohet kjo sëmundje vdekjeprurëse, sepse shumica e njerëzve i neglizhojnë shenjat duke i konsideruar si të padëmshme.

Shenjat e kancerit nuk dallohen dhe mund të jenë shumë të vogla, por njerëzit i vërejnë ato kur bëhet më veçmë shumë vonë. Në fakt, shumica ndjehen shumë mirë, madje edhe kur mjekët ua përcaktojnë diagnozën e duhur, shkruan infokus.

Prandaj, është shumë e rëndësishme që të njihni shenjat e kancerit, konsideroni dhjetë shenjat e mëposhtme:

Lëkurë irrituese
Ndryshime në urinim
Ndryshime në zë
Plagë që nuk shërohen
Kollë e vazhdueshme
Gjakderdhje e pashpjegueshme
Gunga të bardha në gojë ose në gjuhë
Gunga nën lëkurë
Ndryshime në jashtëqitje më shumë se dy ditë
Humbja e oreksit apo probleme me gëlltitjen.
Është shumë e rëndësishme që ti kushtoni vëmendje këtyre shenjave, sepse sa më shpejt sëmundja zbulohet, aq më shumë ka gjasa dhe mundësinë e shërimit