Estetikë & Lifestyle

Mos e lini lëkurën të thatë
Qëndrimi i hidratuar është shumë i rëndësishëm për shëndetin tuaj në përgjithësi, pasi jua mban lëkurën të njomë. Lëkura e thatë nuk e thith parfumin sa duhet dhe nuk e mban atë për shumë kohë. Aromat janë më të mira kur lëkura është e njomë dhe qëndrojnë shumë më gjatë.

Spërkatni jastëkun dhe çarçafët

Mos e ekzagjeroni me një aromë që do t’ju irritojë dhe nuk do t’ju lërë të bëni gjumin që dëshironi, por pasja e një arome gjatë kohës që jeni të mbështjellë, ju ndihmon shumë të fitoni një ndjesi freskie dhe arome të mirë.

Kujdes me detergjentin dhe veshjet
Sigurisht, rrobat tuaja lahen me detergjente të zakonshme. Por gjithsesi kushtojini rëndësi pasi ka disa detergjente që jo vetëm ju ofrojnë rroba më të buta, por mbajnë aromë shumë të mirë. Mjafton të investoni te një që do t’jua mbushë të gjithë gardërobën me ndjesi freskie.

Ç’ka hani ju ndikon te aroma e trupit
Është e rëndësishme të jini mjaft të vëmendshëm me ushqimin nëse doni të mbani vazhdimisht erë të mirë. Disa ushqime si për shembull ato me erëza, qepët dhe hudhrat kanë shije të mirë, por nuk i bëjnë aromës së trupit asnjë nder. Ajo që hani mund të çlirohet nga poret e trupit tuaj brenda 48 orëve pas vaktit. Gjithashtu, ushqimi mban në dorë fatin e parfumit në trupin tuaj. Mbajeni trupin të freskët duke ngrënë fruta, perime dhe proteina. Alkooli gjithashtu ka efekt të kundërt për aromën e trupit, ndaj përpiquni ta ndryshoni atë me një lëng frutash.

Praktikoni aromat me “shtresa”
Ka një arsye përse ekzistojnë locionet, sapuni dhe xhelet e dushit. Përdorini ato për të krijuar aromën e preferuar të trupit për ju, që do t’ju ndihmojnë ta mbani për më shumë kohë. Madje mund të eksperimentoni me shtresëzimin e aromave të ndryshme që kanë disa përbërës të përbashkët. Mos ngurroni të provoni derisa të gjeni atë që kërkoni.

Jini gjithnjë të përgatitur
Personat që kanë gjithnjë aromë të mirë mbajnë përherë me vete një çamçakëz për të luftuar erën e keqe të gojës. Po ashtu, parfumet e vogla duhet t’ju shërbejnë vazhdimisht për të shtuar erën e mirë kur ju duhet. Investoni për shampot me spërkatje dhe te parfumi i flokëve për të pasur përherë aromë të mirë edhe kur nuk i keni larë ato.

Spërkatni me zgjuarsi
Ndoshta nuk e keni menduar gjatë vendin ku e hidhni parfumin, por duhet ta mendoni. Shkoni përtej kyçit të dorës dhe fokusohuni në pikat e nxehta ose ato të pulsit, pasi janë zonat më të nxehta të trupit tuaj. Përveç kyçeve, spërkatni edhe brenda bërrylave, në pjesën e pasme të gjunjëve, si dhe në kraharor, pas veshëve dhe në zona të tjera të hapura.

Spërkatni kur duhet
Gjithë kjo spërkatje në aq shumë vende mund të duket si një sasi e madhe parfumi, apo jo? Sekreti është ta hidhni të gjithën gjysmë ore përpara se të dilni nga shtëpia dhe spërkatja nga një distancë gjysmë metri ju ndihmon gjithashtu. Kjo ndihmon që aroma juaj të mos jetë shumë e rëndë. Për ata që e hedhin parfumin me nxitim, duhet ta rimendojnë edhe një herë rutinën. Riaplikimi i parfumit gjatë ditës duhet bërë gjithashtu.

Zgjidhini parfumet siç duhet

Nuhatja e parfumit në vend dhe pëlqimi i tij nuk ju ndihmon aspak për të përzgjedhur. Çdo aromë mund të transmetohet ndryshe nga njeriu në njeri. Për më tepër, që parfumet nuk janë të lira. Jini të zgjuar kur investoni në të dhe zgjidhni atë që ju përshtatet. Merrni një test dhe përdoreni për një ditë ose dy për të parë se çfarë ere përçon te ju dhe vendosni nëse ju përshtatet apo ju pëlqen përpara se ta blini.

Shkoni përtej lëkurës
Nuk ka të bëjë vetëm me aromën e mirë të rupit tuaj, por edhe me atmosferën rreth jush. Mbani aromatikë në dollapin tuaj dhe në vende të ndryshme në shtëpi. Kjo ju ndihmon të keni gjithçka rreth jush të freskët dhe ngadalë trupi juaj do ta thithë këtë aromë./Gazeta-shqip