Studime dhe Hulumtime

 

 

Në bazë të një studimi të realizuar nga qendra “Quest Diagnostic” në New Mexiko, rezulton se mbajtja e mjekrrës mund të shkaktojë probleme shëndetësore dhe higjenike për personin që e mbanë atë.

 

John Golobic – autori i sutidimit, analizoi dhe konkludoi se mjekrra mund të grumbullojë dhe mbajë një numër të barabartë të bakterieve sa një WC.

 

Ai theksoi se nëse bakteriet e tilla do të zbuloheshin në sistemin e ujësjellësist, atëher autoritetet gjegjëse do ta mbyllnin menjëherë këtë ujsjellës për ta dizinfektuar.

 

Autori shtoi se megjithatë ekëziston një mënyrë për mbajtjen e pastër të mjekrrës dhe ajo është përmes pastrimit të rregullt dhe shmangjes së prekjes së saj me duar./shendetisot.com