Studime dhe Hulumtime

 

Një hulumtim i cili i kishte përfshirë 200 derra, kishte rezultuar në zbulimin e një mikroorganizmi të quajtur enterokolitisi Yersinia në 70% të derrave.

Ky mikroorganizëm është shkaktari kryesor i gripit, sëmundjeve të ndryshme, vjelljes, problemeve me bark etj. Gjithashtu, i njëjti hulumtim ka dëshmuar se mishi i bluar është shumë më i rrezikshëm sesa ai i prerë.

Sidoqoftë, këto nuk janë të vetmet gjëra që janë zbuluar, pasi që janë zbuluar edhe helme tjera, përfshirë raktopaminën, që është e ndaluar në Evropë dhe Kinë për shkak të pasojave që i sjell kur njerëzit konsumojnë mish derri.

Është interesante se parazitet e llojeve të ndryshme që i përmban derri shkaktojnë dëme dhe e sulmojnë të gjithë trupin. Disa shkaktojnë gripin, disa dhimbjet në muskuj, disa marramendje etj.

Pjekja e mishit të derrit mund të zvogëlojë rrezikun e konsumimit të këtyre paraziteve dhe baktereve, gjë që ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të lartcekura.

Derrat ushqehen me ushqim të kualitetit të dobët dhe janë të papastër. Prandaj, mos e vëni në rrezik organizmin tuaj dhe keni kujdes çfarë konsumoni.