Plane për fitnes

 

Kjo është një pyetje që është diskutuar për dekata të tëra dhe debati nuk duket se ka gjasa për të përfunduar në të ardhmen e afërt. Megjithatë, vetëm për shkak se ekspertët dhe trajnerët nuk kanë ardhur në një përfundim nuk do të thotë se nuk ekëziston një orarë i menqur i stërvitjeve.

Numri magjik
Me siguri ju ka ndodhur të keni një mik i cili stërvitë 4-5 herë në javë, por që asnjëherë nuk merr rezultatet e duhura. Sikurse që mund të ju ket ndodhur të keni një mik i cili stërvitet 2 herë në javë dhe merr rezultatet të pabesueshme.

Pra, nuk ekëziston një numër magjik i stërvitjeve. Ushtrimet janë vetëm një pjesë e ekuacionit kur bëhet fjalë për shëndetin e përgjithshëm dhe formësimin e trupit. Fatkorë të tjerë që ndikojnë në formësimin e trupit tuaj janë edhe ushqimi cilësorë dhe pushimi apo rikuperimi i trupit.

Oraret e rekomanduara për stërvitje
Nëse bëni një jetesë pa angazhime sociale dhe profesionale, atëherë ju mund të ushtroni 4-5 herë në javë.

Nëse bëni një jetesë me angazhime familjare, sociale dhe profesionale, atëherë ju duhet të ushtroni të paktën 2 herë në javë. Shumë ekspertë besojnë se orari ideal i stërvitjeve është 2-3 sesione në javë./shendetisot.com