Studime dhe Hulumtime

Të gjithë i dashurojmë linjat e reja të smarfonëve. Por sa jemi në dijeni të rreziqeve që na kanosen prej tyre?

Mjekët rusë  këshillojnë se telefonat janë më të dëmshëm për shëndetin tona nga sa mendojmë ne. Ata më shumë shqetësohen për fushëm elektomagnetike dhe efektin e saj në trupin tonë, shkruan CityFm.

Çështja e parë lidhet me sistemin nervor, por jo më pak të rëndësishëm janë sistemi endokrin dhe riprodhues. Mjekët rusë shprehen se nuk ndalojnë përdorimin e tyre por inkurajojmë pasojat e arsyeshme sepse 70% e popullsisë totale merr rreze elektromagnetike prej tyre. Një sërë stidimesh kanë përfunduar duke thënë se trupi i njeriut i përgjigjëet këtyre rrezeve edhe pse këto reaksione nuk janë studiuar ende plotësisht.

Rrezatimi elektromagnetik është veçanërisht i dëmshëm për fëmijët dhe gratë shtatëzana. Sipas tyre, bisedat e shkurtra dhe pajisjet që nuk mbahen në dorë duket se reduktojnë rrezatimin elektromagnetik. Mos e mbani celularin në xhep. Mbaheni atë në çantë apo kuletë dhe mjaftueshëm larg organeve jetike.