Studime dhe Hulumtime

Sipas një studimi të bërë nga “Uppsala University” rezulton se njerëzit që bëjnë pak orë gjumë, dëmtojnë metabolizimin e tyre.

Studimi pohon se orët e pakta të gjumit çojnë në rritjen e sensit të urisë, kjo pasi metabolizmi ngadalësohet gjithashtu dhe konsumimi i kalorive.

Studimi është kryer mbi 14 universitarë, të monitoruar gjatë natës dhe të ekzaminuar në mëngjes.

Rezultatet treguan, kjo gjatë dhe vetëm një nate në gjumë, metabolizmi është reduktuar me rreth 5-20% dhe konsumi i energjisë, që nevojitet për të diagnostikuar frymëmarrjen.

Në bazë të rezultateve, ekspertët kanë vënë re nivele të lata të sheqerit në gjak dhe të hormoneve që dhurojnë stres.