Humb peshën

Janë disa ushqime të cilat ndihmojnë shumë në mbajtjen e trupit në formë. Njoftohni më poshtë për këto ushqime.

Banania.Te jep energji dhe është e pasur me magnez.

Kanella. Përmban antioksidues dhe fibra. Largon urine dhe ngadalëson tretjen e ushqimit. Nga ana tjetër ajo ekuilibron glicerine dhe rregullon prodhimin e insulinës.

Limoni. Është agrume me pak kalori dhe e pasur me vitamine C. I pasur me fibra limoni favorizon tretjen dhe fale aciditetit ndihmon stomakun te shkatërrojnë yndyrat e dëmshme.

Kungulli. Përmban pak kalori dhe është i pasur me minerale, vitamina dhe fibra. Djeg yndyrat. Ka 95% ujë, pak natrium dhe fibrat mundësojnë ruajtjen e një barku te sheshte.

Buka e thekrës. Ka pak kalori dhe shume fibra. Kjo lloj buke te ngop dhe te shuan urine.

Molla. Është pak kalorike dhe e pasur me minerale dhe obligo elemente. Pektina është fibra e mollës qe ndihmon ne largimin e ndjenjës se urisë.

Quinoa. Është një drithë e cilësuar si “super ushqim” nga Organizata botërore e shëndetësisë. Ka pak yndyre, e pasur me fibra dhe përmirëson tretjen e ushqimit.

Tërshëra. Përveçse nuk ka kalori, ajo favorizon dhe transit me te mire intestinal duke sjelle efektin e ngopjes menjëherë.

Çaji jeshil. Ky çaj ndihmon organizmin te harxhoje me tepër energji dhe largon yndyrat.

Midhjet. Te pasura me proteina dhe kripëra minerale, ato përmbajnë vetëm 2% yndyre.