Receta ushqimi

Është vërtetuar se kanella, domethënë pluhuri i kanellës, vepron si një nxitës dhe largon lodhjen e tepërt. Ajo zakonisht konsumohet në rastet e lodhjes ekstreme.

Ja si përgatitet:

2 filxhanë çaj me 15 ml ujë të ftohtë dhe kanellë. Ngroheni këtë përzierje për 15 minuta dhe më pas filtrojeni.

Preferohet të konsumoni 4 gota në ditë (të nxehtë ose të ftohtë), në orën 8.00, 11.00, 14.00 dhe 17.00 deri sa lodhja të zhduket.

Përfitime të tjera të këtij çaji:

Shërben edhe kundër çrregullimeve të tretjes dhe mungesës së oreksit.