Humb peshën

Konsumimi i kafeinës një orë ose ndonjë burimi tjetër të kafeinës si çaji i gjelbërt ose kakao para fillimit të aktiviteteve fizike ndihmon t’i digjni 15% më shumë kalori gjatë ushtrimeve.

Kjo ndodh për shkak se kafeina është stimulues natyral që e shpejton dukshëm metabolizmin dhe gjithashtu rrit nivelin e adrenalinës në trup.

Në një studim të kryer nga shkencëtarët e Spanjës, në të cilën morën pjesë 12 meshkuj të cilët kishin ushtruar 30 minuta çdo ditë, u konstatua se kafeina është shumë më efektive dhe djeg shumë kalori se çdo lëng tjetër.

Andaj, nëse nëse bëni pjesë në grupin e personave të cilët ushtrojnë çdo ditë mirëpo nuk po i merrni rezultatet e dëshiruara, ekspertët sugjerojnë që të pini sa më shumë kafe.