Ushqehu shëndetshem

Shega konsiderohet si një nga frutat e cila është shumë e pasur me vitamina të cilët ndihmojnë në luftimin e sëmundjeve të ndryshme. 

Ky frut ka: Vitamin C, Vitamin K, Fibra, Potassium dhe Proteina. Me ndihmën e këtyre vitaminave dhe një acidi i cili gjithashtu gjendet në çaj të gjelbërt, ky frut ndihmon në eliminimin e infeksioneve të ndryshme.

Kanceri i cili është më i zakonshëm te meshkujt është ai i prostatës kurse te femrat është kanceri i gjirit. Shega është frut i cili ndihmon në prodhimin e qelizave që luftojnë kancerin.

Ky frut ka veti dhe efekte anti inflamatore që ndihmojnë shumë në pakësimin e dhimbjeve të eshtrave dhe njëkohësisht zbret rrezikun e sulmit në zemër.

Shega gjithashtu ndihmon në përmirësimin e memories dhe u jep personave të cilët mirren me aktivitete fizike energji dhe vitalitet.