Plane për fitnes

Atyre që iu pëlqen të ushtrojnë me top, do t’u përshkruajmë një seri e cila do t’ua përforcojë muskujt stabilizues dhe grupet kryesore të muskujve të trupit.

P.sh. provoni ‘ushtrime në bar: bëni një seri të vështirë të benchi-it të drejtë me tetë deri në dhjetë përsëritje, pastaj pa pushuar fare bëjeni të njëjtën gjë mbi top, duke shtuar numrin e ushtrimeve nga dhjetë deri në dymbëdhjetë.

Në rastin e parë keni ushtruar muskujt pektoralë (muskujt e sipërm të gjoksit), ndërkohë pesha e vogël që ushtroni mbi top do t’iu mundësojë të trajnoni muskujt tjerë të gjoksit dhe muskujt stabilizues.

topiball1

topiball2

topiball3

topiball4