Humb peshën

Ndihmon në dobësim

Nëse ndjeheni shumë të uritur para vaktit kryesor, atëherë bën mirë të pini një gotë ujë para se të filloni ngrënien, për të qetësuar kështu urinë dhe për të konsumuar më pak.

Ndihmon në dobësim

Rrit aktivitetin fizik

Përveç që shuan etjen, uji rrit edhe kapacitetin për të kryer aktivitete fizike. Persona që merren me aktivitete sportive këshillohet që të pinë ujë në sasi të bollshme një orë para aktivitetit fizik.

Rrit aktivitetin fizik

Përmirëson dukjen e lëkurës

Pirja e ujit sa më shumë ndihmon për të pasur një lëkurë të mirë. Në sajë të hidratimit të mjaftueshëm, lëkura juaj do të jetë më e butë dhe më e lëmuar.

Përmirëson dukjen e lëkurës

Rregullon tretjen

Konsumimi i sasie të madha të ujit mund ndihmon në tretjen më të mirë të ushqimit dhe lehtëson vuajtjen te personat që kanë probleme me tretjen.

Rregullon tretjen

Eliminon toksinat

Uji ndihmon edhe në pastrimin e organizmit nga lëndët e panevojshme, të cilat i prodhon metabolizmi.

Eliminon toksinat