Studime dhe Hulumtime

Në këtë botë të digjitalizimit celularët janë bërë një nevojë e domosdoshme. Mirëpo, shumë pak njerëz dinë për efektet anësore që i ka përdorimi i celularëve, e sidomos para gjumit.

Rrezet elektromagnetike

Celularët janë vazhdimisht të përfshirë në procesin e dërgimit dhe marrjes së sinjaleve. Celularët përdorin valë elektromagnetike për të mbajtur sinjalin e fortë.

Këto valë elektromagnetike që vazhdimisht janë pjesë e celularëve mund të kenë efekte të dëmshme në trurin tuaj, e sidomos kur ekspozoheni për një kohë të gjatë ndaj tyre.

Problemet me gjumë

Netët mund të jenë tejet të mërzitshme pa përdorimin e celularëve, mirëpo këtë shprehi duhet ta ndryshoni menjëherë!

Shumë studime të ndryshme tregojnë se përdorimi i celularit para gjumit e shkakton pagjumësinë.

Drita e kaltër nga ekranet e celularëve e pengon lirimin e metatoninës dhe kjo ndikon në problemet me gjumë.

 

/Telegrafi/