Këshilla për shtatzënat

Fëmija thuhet se është një bekim i madh nga zoti, kështu që shumica e njerëzve kanë dëshirë që ta kenë të paktën një fëmijë. Ato që mbesin shtatzënë për herë të parë, mund të mos i dinë shenjat e para që i kanë dhe mund të bëjnë gjëra që mund ta rrezikojnë shëndetin e tyre dhe të bebes.

Këto janë shenjat e para të shtatzënisë:

 • Ju ndalet frymëmarrja herë pas here
 • Ndjeni dhimbje në zemër
 • Ndjeni lodhje
 • Ju mundon gjithçka
 • Urinoni shpesh
 • Ju dhemb koka
 • Ju dhemb kurrizi
 • Ju shtrëngon barku
 • Keni shumë dëshirë për të ngrënë
 • Fryrje dhe kapsllëk
 • Luhatje humori
 • Rritje të temperaturës
 • I nuhatni të gjitha erërat
 • Keni marramendje.