Këshilla për fëmijët

Ashtu si edhe për ushqimet, reaksioni tek fëmijët nuk shfaqet menjëherë që në herën e parë. Në përgjithësi, alergjia manifestohet me shfaqjen e njollave të kuqe dhe kruajtjeve pas disa ditësh trajtim.

Krizë e alergjisë ndaj medikamenteve nuk do të thotë se personi do të ketë një alergji serioze. Kjo mund të jetë thjesht një ndjeshmëri ndaj ilaçit dhe mund të administrohet.

Në përgjithësi, mjekët nuk japin të njëjtin trajtim për të gjitha llojet duke qenë se për çdo medikament që të jep alergji ka një tjetër për ta kuruar.

Në rastet kur alergjia shoqërohet me vështirësi në frymëmarrje, kjo është një alergji serioze ndaj ilaçit dhe në këtë rast është absolutisht e nevojshme për të ndaluar trajtimin.