Studime dhe Hulumtime

Njerëzit e suksesshëm kanë përjetuar ulje dhe ngritje në jetët e tyre, por kanë ditur të nxjerrin mësime nga çdo situatë. Askush nuk është bërë i suksesshëm brenda natës.

Do t’iu duhet kohë, durim dhe përpjekje të vazhdueshme që të bëni realitet ëndrrat tuaja. Të heqësh dorë nuk është alternativa e njerëzve të suksesshëm dhe nuk do të duhet të jetë as e juaja.

Ja shtatë zakonet e njerëzve të suksesshëm, por që mund t’iu ndihmojnë edhe ju, nëse dëshironi që të bëheni të tillë.

1.Kanë vetëbesim

Njerëzit e suksesshëm kanë vetëbesim dhe vetëvlerësim të madh. Ata e dinë që gjithçka nis nga brenda. Të besosh te vetja jote është motori që shtyen gjërat përpara. Jo çdokush përdor këtë formulë, por ka ardhur koha që ju ta përdorni.

2.Ata përqendrohen në rezultate

Njerëzit e suksesshëm kanë zakon që të përqendrohen në rezultate, në mënyrë që të arrijnë qëllimet e tyre. Ata e kanë provuar se si është ta kesh mendjen vetëm tek pengesat, dhe janë të vetëdijshëm se nuk bëjnë asnjë hap përpara me këtë mënyrë të menduari.

3.Kur dështojnë, tentojnë sërish

Njerëzit e suksesshëm nuk e kufizojnë veten, sepse e dinë se kjo mund t’i pengojë ata në rrugën drejt suksesit. Ata e kanë kuptuar që dështimi është pjesë e këtij udhëtimi, prandaj nuk ka rëndësi sa herë rrëzohen, ata menjëherë e marrin veten dhe tentojnë sërish.

4.Guxojnë

Njerëzit e suksesshëm nuk qëndrojnë në pozicione komode, ata gjithmonë janë në një proces rritjeje dhe mësimi, në mënyrë që të arrijnë në një tjetër nivel në jetë. Ata identifikojnë frika e tyre dhe mësojnë t’i përballojnë ato me guxim.

5.Kujdesen për veten

Njerëzit e suksesshëm kanë kuptuar që një gjë shumë e rëndësishme drejt suksesit është edhe shëndeti i mirë. Ushqehen mirë, bëjnë stërvitje, meditojnë dhe luten. Në këtë mënyrë ata e mbajnë veten të aftë psikologjikisht dhe emocionalisht.

6.U qëndrojnë besnik parimeve

Njerëzit e suksesshëm besojnë në ato çfarë duan, por nuk bëjnë kompromise me vlerat e tyre vetëm për të marrë rezultate më të shpejta. Ata i qëndrojnë besnik parimeve të tyre.

7.Ndërtojnë një “sistem mbështetjeje”

Njerëzit e suksesshëm kujdesen që gjithmonë të shoqërohen me njerëz të mirë. Ata e dinë që duhet të ketë një “sistem mbështetje”, sepse të kesh njerëz të besueshëm që mund të japin këshilla dhe mbështetje, është një gjë shumë e rëndësishme në jetë.