Këshilla për moshën 45 +

Këtë e kanë treguar rezultatet e studimit të botuar kohët e fundit në revistën profesionale “Mayo Clinic Proceedings”. “Numri gjithnjë e më i madh i pleqve në numrin e banorëve të shumë vendeve të botës e rriste rëndësinë e ushtrimeve trupore ngase ato ulin rrezikun nga shpejtësia e sëmundjeve të pleqërisë, shton pavarësimin e të moshuarve dhe rrit kualitetin e përgjithshëm të jetës”, thonë Dr. Hiroshi Nose dhe kolegët e tij nga Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit “Shinshu” në Japoni. Shëtitja e moderuar mbron nga shtangimi dhe u këshillohet njerëzve të moshës mesatare dhe moshuarve.