Ushqimi & Dieta

Një grup shkencëtaresh kanë vërtetuar se çokollata është një ushqim mjaft i mirë kundër disa sëmundjeve. “Merita i takon teobrominës, një substance që ndodhet në farat e kakaos, e cila ka rezultuar se është me efikase se kodeina, një nga qetësuesit më të mëdhenj të kollës kronike. Kjo substancë vepron duke bllokuar aktivitetin e “nervit endacak”, që luan një rol kyç për shkaktimin e kollës. Ky përbërës i çokollatës duket mjaft i mirë ndaj kollës dhe ajo që duhet nënvizuar është fakti se nuk ka efekte anësore si trajtimet e tjera tipike që janë përdorur deri më sot, thonë studiuesit.